ככל שהלחצים האינפלציוניים ממשיכים לעלות, ממשלת יפן, בצעד מכריע, פרסמה חבילה כלכלית מקיפה של 113 מיליארד דולר (17 טריליון ין) שמטרתה למתן את ההשפעות השליליות של האינפלציה על כלכלת המדינה. התערבות פיננסית משמעותית זו באה על רקע החששות מההעמקה של הצרות הפיננסיות של יפן. החבילה החדשה, שאושרה על ידי הקבינט, כוללת שורה של יוזמות אסטרטגיות, כולל הפחתות מס זמניות, סיוע פיננסי למשפחות מעוטות הכנסה, וסובסידיות לקיזוז העלויות העולות של דלק ושירותים.
כדי לממן חלק ניכר מהצעדים הללו, תגבש הממשלה תקציב נוסף, בהיקף של 13.1 טריליון ין, לשנת הכספים המתמשכת. כאשר מביאים בחשבון תרומות של ממשלות מקומיות והלוואות בגיבוי מדינה, הגודל המצטבר של החבילה הכלכלית צפוי להגיע ל-21.8 טריליון ין. ראש הממשלה קישידה , פנה לגורמים בממשלה ובמפלגת השלטון, הדגיש את האופי ההיסטורי של הרגע, וקבע, "כלכלת יפן נמצאת על סף מעבר לשלב חסר תקדים, תוך השתחררות ממעגל דפלציוני בן שלושים שנה".
הוא הדגיש עוד את החשיבות של שיפור הרווחיות של החברות כדי להקל על העלאות שכר. תחזיות ממשלתיות מצביעות על כך שההוצאה הנרחבת הזו תחזק את התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) של יפן בממוצע של 1.2% בשלוש השנים הקרובות. יתרה מכך, הסובסידיות המכוונות לבנזין ולשירותים צפויים לצמצם את האינפלציה לצרכנים בכ-1.0 נקודת אחוז בין ינואר לאפריל של השנה הקרובה. עם זאת, שיעור האינפלציה הגבוה המתמשך של המדינה, שהוחרף על ידי הסלמה במחירי חומרי הגלם, עבר בעקביות את רף ה-2% של הבנק המרכזי במשך יותר משנה.
מגמה אינפלציונית זו הייתה גרירה משמעותית להוצאות הצרכנים ומציבה אתגרים לכלכלה, שעדיין מתמודדת עם תוצאות מגיפת ה-COVID- 19. הגדלת הוצאות המחיה השפיעה לרעה גם על אישורו הציבורי של ראש הממשלה קישידה, והעצימה את הדחיפות בהתערבות ממשלתית. עם זאת, כמה מומחים פיננסיים נשארים סקפטיים. Takahide Kiuchi, לשעבר בבנק אוף יפן וכיום כלכלן במכון המחקר נומורה, התייחס ליעילותה של החבילה והעיר, "בהתחשב בעמדה הכלכלית הנוכחית של יפן, ייתכן שהצעדים המוצעים לא יספקו יתרונות משמעותיים."
בנוסף לאמצעי הקלה מיידיים, החבילה הכלכלית צופה גם חיזוק שרשראות אספקה וטכנולוגיות חלוציות. הוא מציע תמריצי מס לתאגידים המשקיעים במגזרים הנחשבים חיוניים מנקודת מבט אסטרטגית. עם זאת, התמרונים הפיננסיים הללו עשויים לחייב הנפקת איגרות חוב נוספות, ולנפח עוד יותר את החוב הציבורי המתפתח של יפן – הגדול מבין הכלכלות העולמיות הגדולות.
בעוד יפן מנווטת במים הכלכליים המורכבים הללו, נתונים עדכניים מצביעים על התכווצות פוטנציאלית ברבעון השלישי לאחר ביצועים חזקים בתקופת אפריל-יוני. עליית האינפלציה יחד עם ההאטה הכלכלית של סין מטילה צללים על המסלול הכלכלי של יפן, ומעוררת שאלות לגבי האפקטיביות של אסטרטגיות הבנק המרכזי שמטרתן לקיים התאוששות עקבית.